IOANA CRISTODORESCU

|

Ioana explorează diverse forme de expresie în arta sa, inclusiv pictura, grafica, tehnicile textile, cusutul, sculptura, mozaicul, arta digitală și performance-ul. A participat la mai multe proiecte artistice în România și în străinătate, precum și la ateliere și rezidențe artistice.

Prin abordarea sa stilistică, artista își propune să reflecte temperamentul unei lumi care pare atât de fragilă în ciuda aparențelor. Prin intermediul pânzelor sale de mari dimensiuni inundate de personaje imaginare și situații cotidiene, ea surprinde o lume “cinematografică” aflată în pragul autodescoperirii, pândită de vicii și opulență. Stilul liniar care ține privitorul la suprafață și culorile care îmbracă obiectul servesc o lume plină de farmec aflată la limita vulgarității. Același stil amintește de schițele creatorilor de modă sau de scenografia costumelor de teatru și de film.Circumscrise stilistic în expresionismul german, prin forța liniei, tăieturi mari, linii frânte și figuri unghiulare, lucrările Ioanei Cristodorescu exprimă realitatea observată de la suprafață: oameni care pozează și sunt pozați. Vitalitatea și spiritul alert, expresionist, într-o permanentă căutare, dialoghează cu gestul rapid și sigur prezent în majoritatea lucrărilor sale. Un desen puternic, cu planuri frânte și linii ferme, îi construiește compoziția. Artista creează acest joc subtil și echilibrat între desen și culoare, în armonie cu cromatica.

“Personajele imaginare care îmi invadează compozițiile sunt rezultatul unei lungi călătorii de redescoperire și de înțelegere a sinelui.”

Ioana Cristodorescu este o artistă care explorează diverse forme de exprimare artistică, îmbinând elemente figurative și abstracte pentru a crea un stil unic și extrem de personal. Prin lucrările sale, ea invită privitorii să exploreze complexitatea și fragilitatea lumii în care trăim, să reflecteze asupra propriilor emoții și experiențe și să îmbrățișeze frumusețea și misterul vieții.