CRISTIAN BRÂNZESCU

|

Incandescenţă, lumină, scântei, flăcări, materie arsă, cenuşă, dihotomiile distrugere-creaţie, lumină-întuneric, material-imaterial, reprezintă componentele adunate în creuzetul proiectului meu “Focul-Metamorfoze”, din care fac parte si cele doua lucrari expuse in Palatul Noblesse.
Lucrarile “Incandescent”si “Mistuire”, sunt lucrari realizate in ulei pe panza de in. Acestea fac parte din prima etapa a proiectului, in care m-am concentrat catre o abordare figurativa, clasica, apeland la tehnica clarobscurului.
Dacă ar fi să mă raportez la cuvintele cheie mentionate mai sus, constat că acestea se pot identifica cu uşurinţă trăirilor unui artist. De cele mai multe ori actul artistic presupune procesul de transfer a ideilor şi trăirilor în lumea materială, astfel, acesta poate fi considerat şi un act de purificare interioară, prin care am filtrat ideile şi am construit conceptul care a stat la baza proiectului meu.
Vorbeam mai sus despre “pasiune” şi “frământări”. Acestea se regasesc într-un dialog ludic pe pânzele mele. Pasiunea se transferă în lucrare prin incandescenţă, temperatura de culoare, cromatică, contrast, iar frământările se pot regăsi prin grafismele şi tuşele aflate la graniţa dintre echilibru şi hazard.

2,200.00

1,360.00

1,700.00